Online Sport Marketeer

Heb je een ongekende passie voor online marketing en een sterke affiniteit met sport? Geloof je in de kracht van sport om merken te verbinden en een positieve bijdrage te leveren voor een beter maatschappelijk welzijn? Ben je ondernemend en proactief ingesteld en vindt je het een geweldige uitdaging om in een ambitieuze start-up omgeving je eigen grenzen te verleggen en te bouwen aan het succes van Sport Heroes?

Dan ben jij de Online Sport Marketeer die wij zoeken!

Als Online Sport Marketeer bij Sport Heroes heb je dé rol waarin je passie voor online marketing en je passie voor sport samenkomen. Wij zijn dan ook op zoek naar een sociale, sport liefhebbende collega die zijn of haar liefde voor de sport graag wil combineren met de passie voor online marketing om invulling te geven aan digitale marketing vraagstukken. Je bent verantwoordelijk voor de distributie, creatie en content strategie van digitale sportmarketing campagnes voor o.a. internationale A-merken, sport organisaties en topatleten. Je zal hierbij gebruik maken van marktonderzoek data, database & customer-profiling tools. Aanvullend stel je vanuit analyses een rapportage op ter evaluatie om daarmee nog gerichter de campagnes uit te voeren. Daarnaast acteer je als een digital kennisleider zowel binnen onze organisatie als daarbuiten en zet je jouw kennis en ervaring in om meer awareness en leads te generen voor Sport Heroes.

Je belangrijkste taken bestaan uit:
Ontwikkelen van de distributie, creatie en content strategie van de digitale sportmarketing campagnes voor opdrachtgevers;
Brand & Concept director ondersteunen bij ontwikkeling van strategieën en creatieve through-the-line concepten;
Optimaliseren van campagnes via bij jouw bekende online & interactieve media tools (vb. Coosto, SocialSprout, etc.);
Uitvoeren van data en profiel analyses t.b.v. 1. maximaliseren van het effect van de campagnes en 2. Verrijken van databases externe klanten en interne events;
Ontwikkelen van de distributie, creatie en content strategie van de digitale marketing campagnes om awareness en leads te creëren voor Sport Heroes;
Beheer van Sport Heroes website middels CMS en adviseren over optimalisatie;
Voeren van overleg met interne en externe betrokkenen omtrent de content van Sport Heroes website
Analyseren en interpreteren van Sport Heroes digital statistieken (bijvoorbeeld: aantal clicks, aantal bezoekers, bounce rates, etc.) en speelt daarop in.

Je neemt graag de leiding bij projecten, brainstormsessies en meetings en je kan de procesmatige aanpak en structuur ook overbrengen aan teamleden;
Op de hoogte blijven van digital trends en ontwikkelingen en hier zo nodig op inspelen (adviserend, agenderend en initiërend);
Op inspirerende wijze presenteren van de door jouw ontwikkelde creatieve digital concepten en strategieën op inspirerende wijze te presenteren.
Monitoren, analyseren, rapporteren en optimaliseren van online platforms (website, social media, blogs, portals etc.), online conversies, effectiviteit campagnes en traffic van klanten en van Sport Heroes zelf.
Opzetten en beheren van Google Analytics en Google Tag Manager waarbij het meten en analyseren van belangrijke KPI’s centraal staan.
Initiëren, realiseren en evalueren van een passend online marketingplan voor klant en Sport Heroes, toegespitst op de doelgroep. Hierbij behoren mogelijke middelen van e-mailmarketing, social media, online advertising en retargetting.

Je voldoet aan de volgende eisen:
HBO+ opleiding
3-5 jaar ervaring in online marketing en community building;
Je hebt kennis van het opzetten, onderhouden en optimaliseren van online marketing campagnes;
Je hebt ervaring met het briefen en aansturen van partnerbureaus en freelancers;
Je bent bekend met het inzetten van influencer marketing en social media;
Je hebt kennis in het opbouwen van een fan-community, e-mail marketing, lead generatie en SEO/SEA;
Kennis van WordPress, Google Analytics, Google Tag, digital media tools, InDesign, en Photoshop;
Je vind het leuk data te analyseren en vanuit daar creatieve online-marketing campagnes te ontwikkelen;
Je hebt een DOE-mentaliteit en kan het overzicht bewaken;
Vloeiend in de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een sterke pre;
In het bezit van rijbewijs-B.

Wij bieden
Een vast contract o.b.v. 36 uur
Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
Een jong en dynamisch bedrijf waar het om sport draait;
Een ambitieuze werkomgeving met een winnaarsmentaliteit;
Mobiel en laptop van de zaak;
Reisvergoeding;
Vieren als er iets te vieren valt;
Een open, informele en hechte cultuur;
Gezellige borrels, feesten en bedrijfsuitjes;
Gezamenlijke sport- en funactiviteiten;
Flexibiliteit in je werktijden;
Relevante trainingen, congressen en opleidingen.

Waarom werken bij Sport Heroes?
Een carrière bij Sport Heroes betekent samen groeien en bouwen aan een prachtig verhaal. Wij bieden je de mogelijkheid om voor aansprekende merken te werken, je vaardigheden te verbeteren, je grenzen te verleggen en nieuwe talenten te ontdekken in een informele en zeer ondernemende en creatieve omgeving waarbij je omringd wordt door sporthelden met een ongekende passie voor de sport.

Wij geloven erin dat tevreden medewerkers resulteren in tevreden klanten. Wij proberen dan ook te investeren in dat wat jij als teamlid belangrijk vindt. Daar maken we dus graag afspraken met je over. Sport Heroes kent verder een pro-actieve ondernemende werkcultuur waarin je de ruimte krijgt om je werk zelf in te delen, zodat jij het beste uit jezelf kan halen. Wij bieden je een professionele werkomgeving waarin jij jezelf en onze klanten overtreft. We geven je graag veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid, zodat we kunnen zien waar je krachten liggen. Je ervaart dus alle ruimte voor creativiteit en eigen initiatief. Maar we zorgen er natuurlijk ook voor dat de boog niet altijd gespannen staat. Met voldoende ontspanning en gezelligheid beloven wij je dat je als werknemer een geweldige tijd hebt bij Sport Heroes.

Locatie
Delft, Zuid Holland

Contactpersoon
Bauke Muller
06-28817533
b.muller@sport-heroes.nl

Denk je dat jij onze droom kandidaat bent voor deze uitdagende baan?

Solliciteer dan direct!!

Klik op de knop “solliciteer op deze vacature” om direct te solliciteren. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact met opnemen met Bauke Muller via 06-28817533 of b.muller@sport-heroes.nl.

Ben je zelf niet geïnteresseerd maar ken je dé persoon voor deze job?
Klik dan aub op de knop ‘Recommend a friend’.